EU-török csúcs

Szakértő: a megállapodás nem jelenti, hogy elvetették a kötelező betelepítési kvótát

A kvóta mindaddig napirenden lesz, amíg az Európai Unió Bírósága ki nem mondja, hogy jogellenes.

2016.03.18 21:34MTI
hirdetés

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint az, hogy az uniós vezetők pénteki brüsszeli csúcstalálkozójukon megállapodtak az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezményről, nem jelenti azt, hogy teljesen elvetették a kötelező betelepítési kvóta ötletét.

Kovács István az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában hangsúlyozta, hogy a kvóta mindaddig napirenden lesz, amíg az Európai Unió Bírósága ki nem mondja, hogy jogellenes.

A szakértő arról is beszélt, hogy a migrációs egyezmény rengeteg gyakorlati kérdést vet fel, amelyek csak a megvalósítás során kristályosodnak majd ki. Példaként említette, hogy várhatóan nem lesz elég tolmács és bíró az eljárások lefolytatásához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.