EU-török csúcs

Juncker: négyezer ember fog dolgozni a migrációs megállapodás végrehajtásán

Négyezer ember fog dolgozni a migrációs megállapodás végrehajtásán, az Európai Bizottság uniós koordinátort nevez ki az egyezményben foglaltak megvalósításának biztosítására.

2016.03.18 18:49MTI

Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke kifejtette, ezt a négyezer szakembert az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO), az uniós határvédelmi ügynökség (Frontex), a görög hatóságok, valamint az EU tagállamai fogják rendelkezésre bocsátani a tervek szerint. Hozzátette, szükség van egyebek mellett tolmácsokra, bírókra, menekültügyi szakemberekre és biztonsági őrökre is.

A megállapodásról szólva Jean-Claude Juncker leszögezte, kétségtelen, hogy az összhangban van a nemzetközi és az uniós jog előírásaival. A dokumentum értelmében a menedékkérők ügyét minden esetben egyénileg kell elbírálni - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.