Hűség

Szibériai Hacsiko: hóban-fagyban várja két éve, hogy halott gazdája visszatérjen

Az ember legjobb barátja, a kutya ismét bizonyságot tett a megingathatatlan hűség fogalmáról.

2016.03.17 15:10ma.hu
CEN

Közel két éve áll (ül) és vár az út szélén a dél-oroszországi Berkut közelében egy hűséges kutya arra, hogy gazdája visszatérjen hozzá. Még 2014-ben lett közlekedési baleset áldozata a tulajdonos, azon a helyen, ahol a kutya azóta is nap mint nap posztol.

Az állat, dacolva a nemritkán -5 Celsius fok alá csökkenő szibériai faggyal, nem szűnő hittel várja, hogy gazdája egyszercsak megjelenik, és hazaviszi őt.

A kutyát már 2014-ben felfedezték az állatvédők, de azóta sem tudják befogni - megközelíteni sem lehet, megsimogatni pláne. Az elhaladó autókból etetik őt.

Tettek arra kísérletet, hogy egy, az út szélére felállított kennelbe becsalogassák, de miután egy kamion totálkárosra törve azt nekiment a kennelnek, a kutya még bizalmatlanabb lett.

A szibériai keverék kutyát sokan a japán Hacsikóhoz hasonlítják - mely állat arról lett híres, hogy több mint tíz évig, konkrétan a haláláig várta gazdáját, miután az elhunyt. Emlékének szobrot is állítottak azon a vasútállomáson, ahol szeretett professzorát kereste a híres akita.

Állatvédő szervezetek most kampányt indítottak azért, hogy végleges gazdát és otthont találjanak a szibériai Hacsikónak - ha egyszer végre sikerül őt befogniuk.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.