Terror

Felrobbantottak egy autót Berlinben

Egy forgalmas úton reggel lépett működésbe a robbanószerkezet.

2016.03.15 13:13MTI
hirdetés
Pressefoto Wagner

Felrobbantottak egy autót kedden Berlinben. A rendőrség szerint semmi nem utal terrortámadásra, az áldozat egy "migrációs hátterű" férfi.

Az autó a német főváros Charlottenburg nevű központi városrészében haladt egy forgalmas úton reggel, amikor működésbe lépett a robbanószerkezet.

A sofőr életét veszítette, sérültje nincs a robbantásnak. A környéket lezárták, a roncsokat tűzszerészek vizsgálják. Egyelőre nem tudni, hogy a robbanószerkezet a gépkocsi belsejében volt-e vagy kívülről erősítették rá.

A rendőrség késő délelőtt Twitter-oldalán közölte, hogy a roncsok között nincsen további veszélyes szerkezet, a környékbeliek így kinyithatták lakásuk ablakait, erkélyajtóit. Az eset kivizsgálását egy gyilkossági csoport irányítja.

Kora délután a rendőrség egyik szóvivője hangsúlyozta, hogy az eddig feltárt adatok alapján semmi sem utal terrortámadásra. Közölte, hogy az áldozat egy 43 éves "migrációs hátterű" férfi. Azt még nem tudni, hogy a merénylet ellene irányult-e.

Frank Henkel belügyi szenátor - a tartományi rangú Berlin kormánya, a szenátus belügyekért felelős tagja - a Der Tagesspiegel című fővárosi lap online kiadásában idézett nyilatkozatában kiemelte, hogy a hatóságok "valamennyi irányban nyomoznak", így azt is vizsgálják, hogy a szervezett bűnözés területén zajló valamilyen "összeütközésről" lehet-e szó.

A Der Tagesspiegel szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az autóban csak a sofőr utazott, aki a robbanás után még ki tudta szabadítani magát a roncsok közül, de a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Bild című lap és a Spiegel Online hírportál szerint az áldozat ismert volt a rendőrség előtt, erőszakos bűncselekmények és kábítószer-kereskedelem miatt folytattak ellene eljárást. A Bild szerint az autó - egy kombi Volkswagen Passat- üzemben tartója nem az áldozat, hanem egy nő, akinek neve "törökösen hangzik".

A robbantásos merénylet kivizsgálásába nem kapcsolódott be a rendőrség politikai bűncselekményekkel foglalkozó államvédelmi osztálya - emelte ki a Spiegel Online.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.