Szakértő

Illegális bevándorlás: Albánia és Olaszország felé terelődhet a migrációs útvonal

De akár Magyarország déli határszakaszán is újra tömegek torlódhatnak fel.

2016.03.15 06:30MTI

A következő időszakban a legnagyobb valószínűséggel Albánia és azon keresztül Olaszország felé terelődhet az Európába igyekvő migránsok elsődleges útvonala - mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója hétfőn, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő hangsúlyozta, a helyszínen tartózkodó munkatársai azt tapasztalták, hogy a macedón hatóságok sokkal rendezettebbek görög társuknál, emellett Bulgária bejelentette, hogy Magyarországhoz hasonlóan hajlandó meghosszabbítani kerítését. Orbán Balázs mindebből arra következtetett, hogy a menekültek elsősorban Albánia felé veszik majd az irányt, ahonnan az Adriai-tengert átszelve Olaszországba mehetnek.

Az intézet vezetője ugyanakkor megjegyezte, amennyiben a hétfőihez hasonló tömegjelenetek alakulnak ki a macedón-görög határon, akkor az is elképzelhető, hogy a helyi hatóságok nem kockáztatják meg a komolyabb erőszakos események kialakulását és átengedik a bevándorlókat. Ebben az esetben akár Magyarország déli határszakaszán is újra tömegek torlódhatnak fel - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.