Sokan megsérültek, de nincs életveszély

Durva vonatbaleset Kansasban - csodával határos volt a kisiklás

Legalább huszonkilenc sebesültje van annak a vonatbalesetnek, amely Kansas állam délnyugati részén történt, helyi idő szerint hétfőn reggel.

2016.03.14 18:04MTI

A vonat Los Angelesből tartott Chicago felé, amikor kisiklott a kansasi Dodge City városától nem messze. Az Amtrak vasúti társaság hivatalos közleménye szerint öt vagon csúszott ki a sínekről, életveszélyes sebesülés azonban nem történt, valamennyi sérültet kórházba szállították.

A vasúti társaság közleménye arról nem szól, hogy a vonat milyen sebességgel haladt, amikor a baleset történt, a vizsgálatok egyelőre tartanak.

A járat kilenc vagonnal közlekedett, fedélzetén 128 utassal és 14 tagú személyzettel. Keith Holloway, az Országos Közlekedésbiztonsági Tanács szóvivője bejelentette: a közlekedésbiztonságiak, az Amtrakkal együtt, szintén vizsgálóbizottságot küldtek a helyszínre.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.