Szakértő

Amikor Észak-Korea "Dél-Korea lerohanásával" fenyegetőzik, blöfföl

Ez inkább a saját lakosságának szól. De sajnos, a világnak még jó ideig együtt kell élnie Észak-Koreával és rendszerével.

2016.03.13 05:28MTI

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint a világnak még jó ideig együtt kell élnie Észak-Koreával és politikai rendszerével.

A szakértő az M1 aktuális csatornán szombat este azt mondta, Észak-Koreának nincs olyan természeti kincse, amely a világhatalmak számára érdekessé teheti, ezért nem is avatkoznak be. Phenjannak viszont bel- és külpolitikai szempontból is fontos a fenyegetés fenntartása, mivel nincsenek szövetségesei.

Horváth József elmondása szerint az országnak erős a hadserege, de fegyverei nem a csúcstechnológiát képviselik. Úgy fogalmazott: kézműves módszerekkel fejlesztenek fegyvereket, és ez megbízhatatlanná teszi az eszközöket.

A szakértő szerint, amikor Észak-Korea "Dél-Korea lerohanásával" fenyegetőzik, blöfföl, ez inkább a saját lakosságának szól, ugyanakkor Szöul csak 50 kilométerre van a határtól, így erős szárazföldi csapatokkal elméletileg néhány óra alatt elérhető.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.