Gyász

Hegymászókat ölt a lavina Olaszországban

Egyelőre hat áldozata van az olasz-osztrák határ közelében történt szerencsétlenségnek. A mentést végzők szerint egy tucat ember ragadt Monte Nevoso térségében a szombati lavina miatt.

2016.03.12 21:16MTI

Legalább hat sítúrázó veszítette életét szombaton az észak-olaszországi, dél-tiroli Ahrn-völgyben egy lavinaomlás következtében, több társuk eltűnt, egy osztrák nőt kórházba szállítottak, állapota nem súlyos - jelentette az APA osztrák hírügynökség a mentőalakulatokra hivatkozva.
hirdetés

A baleset a Magas-Tauern nyugati részén fekvő Riesefernergruppe hegység második legmagasabb csúcsa, a 3358 méteres Schneebiger Nock alatt történt, mintegy 3 ezer méteres magasságban.

Az eltűnt túrázók utáni kutatás rendkívül nehéz körülmények között zajlik, a mentőhelikopterek kevés üzemanyaggal repülnek, hogy a lehető legkevesebb terhet vigyék magukkal. A keresésbe bekapcsolódtak speciálisan kiképzett kutyákkal a hegyimentők és a tűzoltók is - jelentette az olasz média.

A sítúrázók a Schneebiger Nock csúcsát szerették volna elérni, amikor a katasztrófa bekövetkezett. Néhányan közülük saját erőből ki tudták szabadítani magukat a hótömeg alól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.