Terrorizmus

Egy iskolát akart valaki felrobbantani Párizsban

Rendkívüli rendőrségi készültség volt az észak-párizsi helyszínen.

2016.03.11 12:19ma.hu

Egy őrült fegyverrel a kezében robbantással fenyegetett egy párizsi iskola közelében. A francia terrorellenes egységek körbe vették a tettest, aki több órán keresztül üvöltözött a környéken, mire a francia RAID kiérkezett a helyszínre és biztosította a terepet.

Bár egy helybéli anya arról számolt be, hogy a lánya iskolájában túszokat ejtettek, a Gustav Monod gimnázium cáfolja azokat az értesüléseket, mely szerint túszejtés történt az intézményben.

Mindenesetre, mivel a férfi kezében valamiféle elektromos eszközt láttak, elfogását fokozott óvatossággal kezdte meg a terrorellenes egység. Lapértesülések szerint a férfi egy pisztoly is volt, ezzel fenyegette a rendőröket, hogy ha nem vonulnak vissza, mindent felrobbant.

A Le Parisien úgy tudja, a férfi egy házban barikádozta el magát, amelyből a felesége kimenekült, majd a hatóságoknak azt mondta, két sörétes puska van a férjénél.

Végül sikerült őrizetbe venni a férfit és véget ért a fennakadás a körzetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.