Bottal támdtak

Újságírókat és emberi jogi aktivistákat vertek meg Ingusföldön

Orosz és külföldi újságírókat, valamint jogvédő aktivistákat szállító kisbuszt támadott meg egy botokkal felfegyverkezett, álarcos csoport szerda este Ingusföldön, a csecsen határ közelében. A hatból három utas és a jármű vezetője kórházi ápolásra szorult.

2016.03.09 22:04MTI

Az újságírókat és aktivistákat szállító kisbusz útját három gépkocsi állta el a kaukázusi autópályán, Ordzsonikidzenszkaja település közelében. Az autókból kiszálló férfiak a buszban utazókat összeverték, a járművet pedig, amely a Kínzást Megelőző Bizottság tulajdonában állt, felgyújtották.

Jegor Szkovorodának, az orosz Mediazona független hírportál munkatársának helyszíni beszámolója szerint a támadók mintegy húszan lehettek, és azt kiabálták, hogy a busz utasai a terroristákat támogatják, hogy maguk is terroristák, és semmi dolguk Groznijban. Szkovoroda szerint a megtámadottaknak, akik jogvédőket kerestek fel Ingusföldön, már kedden feltűnt, hogy követik őket.

A megtámadottak között volt az orosz Mediazona és New Times újságírója, valamint a svéd állami rádió és a norvég Ny Tid napilap munkatársa is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.