Állati

Hűség és hála: 8000 kilométert utazik a kis pingvin minden évben, hogy találkozhasson megmentőjével

Egy brazil férfi mentette meg évekkel ezelőtt az olajban tocsogó madarat, aki visszajár hozzá. Videó a megható barátságról!

2016.03.09 17:10ma.hu

Joao Pereira de Souza februártól júniusig egy átlagos nyugdíjas életét éli a Rio de Janeiro mellett található kis szigeten. Azonban amint beköszönt a nyár első hava, megérkezik hozzá kis barátja Dindim, a Magellán-pingvin, akit négy évvel ezelőtt mentett meg az éhhaláltól.A cukiság láthatón örök hűséget esküdött fel, hiszen a párzási időszak elteltével, minden évben 8000 kilométert tesz meg, hogy ismét hősével lehessen.

A brazil férfi története igazán megható és egyedülálló. Amikor Joao rátalált az olajtól tocsogó pingvinre, egy héten át tisztogatta és etette, hogy visszaengedhesse a tengerbe, de azt sosem gondolta, hogy az együtt töltött pár nap után, valaha viszontlátja az állatot. Dindim azonban pár hónap múlva visszatért a partra, ahol ismét találkozott megmentőjével, akit végül egészen otthonáig kísért. Azóta minden évben együtt töltik a az év nagyobbik részét.

A férfi úgy tekint a kis pingvinre, mint egy gyermekre és bízik benne, hogy a madár is szeretetből úszik vissza hozzá. A Magellán-pingvinek köztudottan hűségesek, így aztán valóban nem kizárt, hogy a cukiság igaz barátra lelt a bácsiban - írja a hirado.hu.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.