Terrorgyanú

Lövöldözés és túszejtés zajlott Sydney mellett

Holtan találták az ausztrál rendőrök a 6 órás patthelyzet után a Sydney-től mindössze 40 kilométerre levő város egyik üzletének belsejében megbúvó férfit .

2016.03.07 10:20ma.hu

A rendőrök csak órákkal a túszejtés után törtek be a bolt belsejébe Ingleburn városában, Sydney-től 40 kilométerre - írta a közmédia.

Bent egy 33 éves férfit találtak, aki véget vetett saját életének - közölte az új-dél-walesi rendőrség szóvivője.

A halott férfin kívül három túszt is találtak, akik sérülések nélkül megúszták a túszejtő akciót. Az még nem tisztázott, hogy lövöldözés alatt végig a támadó túszai lettek volna.

A rendőrség bejelentésre érkezett a bolthoz, és mikor megérkeztek a helyszínre, három sérült embert találtak. Mindhármukat meglőtték. Egy 43 éves férfi a helyszínen meghalt, a két másik sérültet kórházba szállították.

Twitter @TenNewsSydney

Nem tudni, miért támadott

Még nem tudni, miért támadta meg a lövöldöző a külvárosi boltot. A nyomozás vezetője nem közölte a sajtóval, hogy pontosan mikor vetett véget az életének a túszejtő, és arról se osztott meg információt, hogy létrejött-e párbeszéd a lövöldöző és túszejtésekre kiképzett tárgyalócsapat között. A támadó fegyveréről is csak annyit mondott, hogy hosszú puskáról van szó.A két kórházba szállított, meglőtt sebesült egyikét műteni kellett, a másikuk kisebb sérüléseket szenvedett az alsó testén.

A túszhelyzet alatt szinte kísértetvárossá változott Ingleburg külvárosa, a közeli vállalkozások alkalmazottjai bezárkóztak üzleteikbe, az utakat is lezárták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.