Ilyen egy valódi tank munka közben

Itt vannak a tankok! - videóval

Gondolt már arra milyen látvány tárul egy páncélos legénysége elé miközben éppen csatázik? Kattintson és megtudja!

2016.03.05 12:13ma.hu
Screenshot

Mióta Guderian, von Mannstein és Hoth papa páncélosai mindenki számára megdöbbentő módon, mint kés a vajon végiggázoltak Európa nagy részén, az ilyesmi iránt fogékony emberek csodálattal tekintenek a tankokra. Noha az emberiség történetében nem igazán volt olyan időszak, hogy valahol éppen ne folyt volna háború, a nyugati civilizációt egy ideje elkerülték a komolyabb fegyveres konfliktusok, mégis az emberek vonzódása a panzerek felé nem csökkent. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a népszerű World of Tanks online tankjáték, aminek sikertörténete egy külön cikket érdemelne.

Nos, az alábbi videót megtekintve az ember elsőre azt hinné valami új videojátékból lát részleteket, pedig a felvételek egy valódi tank, valódi csatáját mutatják be. A helyszín nem meglepő módon Irak, a tank által lőtt célpontok pedig szintén nem meglepő módon az Iszlám Államhoz tartoznak.

Ramadi városát 2015-ig az IÁ fegyveresei uralták, míg a - síita milicisták által támogatott - kormányerők ki nem kergették őket. Nem teljesen persze, a város a mai napig csatatérnek minősül. Ezen a csatatéren küzd nap mint nap a terrorista csoport fegyveresei ellen az al-Hashd al-Shaabi félkatonai szervezet, aminek propagandavideóját most megcsodálhatjuk.

A Point of View (OPOV) azaz saját szemszögű felvételek elkészítéséhez a katonák egy GoPro kamerát szereltek a tank ágyújára így végignézhetjük, ahogy a masina szétlő mindent ami csak az útjába kerül. Nem mindennapi látvány, na!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.