Illegális import

Péksüteménynek álcázott húst foglaltak le az orosz határon

A menetlevél szerint péksütemény volt abban az Oroszországba beléptetni kívánt 13 konténerben, amelyekben valójában importtilalom alá eső európai húskészítményeket voltak.

2016.03.05 10:50MTI

A lefoglalt több mint 250 tonna húskészítmény származási helye Németország, Svédország és Lengyelország - közölte a Roszszelhoznadzor orosz szövetségi állategészségügyi és növényvédelmi szolgálat.

A TASZSZ orosz hírügynökség az esetről megjegyezte, többször próbálnak meg hasonló módszerrel importtilalom alá eső termékeket bejuttatni Oroszországba. Így például néhány napja a Roszszelhoznadzor arról számolt be, hogy Fehéroroszország felől sikerült megakadályozni egy nagyobb tétel, a menetlevélen ásványvíznek feltüntetett lengyel körteszállítmány beléptetését az országba.

Két éve augusztus 6-án írta alá az orosz államfő azt az utasítást, amellyel tilalmat rendelt el egyes élelmiszerek behozatalára az Európai Unió tagállamaiból, valamint Norvégiából, Kanadából, az Egyesült Államokból és Ausztráliából. Az intézkedést később kiterjesztették Albániára, Montenegróra, Izlandra és Liechtensteinre. Az embargó egyebek között a marha-, disznó- és csirkehúsra, valamint gyümölcsökre, sajtokra, tejtermékekre vonatkozik.

Az intézkedés válasz az EU-nak az Oroszország ellen 2014 júliusban hozott szankciós döntéseire.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.