Titkos adatgyűjtés

Információkat közöltek Clinton levelezéséről

Hillary Clinton e-mail-szerverének biztonsági naplói nem utalnak külső behatolásra.

2016.03.04 08:34MTI
hirdetés

Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Hillary Clinton e-mail-szerverének, amelyet még külügyminiszterként használt levelezésre, biztonsági naplói nem utalnak külső behatolásra - számolt be helyi idő szerint csütörtökön a korábbi first lady egyik tanácsadójára hivatkozva a The New York Times amerikai lap.

Clinton heves bírálatok kereszttüzébe került, miután tavaly márciusban kiderült, hogy a diplomáciai tárca vezetőjeként nem a hivatalos elektronikus levelezési rendszeren, hanem exelnök férjével közös saját szerverén keresztül bonyolította kommunikációját. A demokrata elnökjelölt kampányának sokat ártott a levelezése körül kirobbant botrány.

A volt külügyminiszter korábbi nyilatkozataiban elnézést kért a történtekért, de kifejtette, semmi rosszat nem tett és az amerikai kormány ezt igazolni fogja.

Bryan Pagliano, a demokrata politikus egykori tanácsadója, aki az egykori külügyminiszter e-mail-szerverét felállította és működtette, az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) korábban átadta a biztonsági naplókat, amelyek elmondása és a szövetségi nyomozáshoz közel álló források szerint nem utalnak arra, hogy feltörték volna a levelezést.

A biztonsági naplók megmutatják, ki és mikor fért hozzá a szerverhez, a naplózást azonban egy kifinomultabb hackertámadás kikerülheti.

A külügyminisztérium korábban közölte, Clinton több mint kétezer e-mailje tartalmaz olyan bizalmas információt, amely kiszivárgása árthat az amerikai nemzetbiztonságnak.

Az amerikai kormány tiltja az ilyen típusú adatoknak a kormányzati csatornákon kívüli továbbítását vagy tárolását, és a tilalom megsértése esetén vizsgálatot indít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.