Így állt bosszút a szíriai bombázásért

"Putyin miatt gyilkoltam" - állította a kislányt lefejező dada

A négyéves kislány lefejezését Moszkvában azzal indokolta a gyermek dadája, Gülcsehra Bobokulova, hogy a gyilkossággal állt bosszút az orosz légierő szíriai bombázásaiért.

2016.03.03 14:11MTI
Fotó: Twitter

A Gazeta.ru orosz hírportál közlése szerint a 38 éves üzbegisztáni nő azt sérelmezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök harci repülőgépekkel muzulmánok vérét ontja. "Miért a muzulmánok? Miért bombáznak? Miért nem mond senki semmit? Ők is csak élni akarnak" - teszi fel a kérdéseket a felvételen.

A Gazeta.ru korábban arról számolt be, hogy a gyilkossággal gyanúsított 62 éves édesapja bocsánatot kért lánya tettéért.

Előre kitervelte a gyermek meggyilkolását

Fotó: Twitter

A megölt és lefejezett kislány dadájaként dolgozó nő a bíróság előtt bevallotta, hogy már jó ideje tervezte a bűncselekményt, és megbánta tettét. Arra a kérdésre, hogy bocsánatot akar-e kérni áldozatának szüleitől, azt mondta, hogy Allahon kívül senki mástól nem kér megbocsájtást.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön figyelmeztetett, hogy nem lenne helyénvaló a gyilkosságot azonnal a terrorizmussal összefüggésbe hozni, mert a nyomozás még folyik. Hangsúlyozta, hogy nagyon úgy tűnik, a nő pszichésen zavart személyiség, kijelentéseit ennek figyelembevételével kell kezelni. Korábban Peszkov eltanácsolt mindenkit attól, hogy nemzetiségi kérdést csináljanak a tragédiából, különösen annak fényében, hogy Moszkva egy soknemzetiségű és sokvallású nagyváros.

A nyomozás megállapította, hogy hétfőn Bobokulova megvárta, amíg négyéves áldozatának szülei és idősebb testvére elmennek otthonról, megölte a gyermeket, majd felgyújtotta a lakást. A dada később a gyermek levágott fejét az egyik kezében tartva az Oktyabrszkoje polje metróállomásnál üvöltözött, ahol a hatóságok őrizetbe vették.

Az ügyészség ugyanakkor feltételezi, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményt, voltak felbujtói a rémtettnek.

Az orosz hatóságok korábban azt közölték, hogy a nő nem beszámítható, mentálisan zavart személyiség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.