És mégis mozgott...

Földrengés Indonéziában - KKM: helyreállt a rend térségben

Csütörtök reggelre a rend és a nyugalom helyreállt a földrengés sújtotta szumátrai térségben, magyar állampolgár érintettségéről továbbra sincs értesülése a jakartai nagykövetségnek.

2016.03.03 11:31MTI

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata az Indonéziába készülőknek szánt figyelmeztetésben emlékeztetett: helyi idő szerint szerda este nagy erejű, a Richter-skála szerint 7,8-as erősségű földrengés rázta meg a Szumátra szigete mellett fekvő Mentawai-szigetek környékét az indonéz Meteorológiai, Klimatológiai és Földtani Ügynökség (BMKG) jelentése alapján. A földrengés epicentruma a Mentawai-szigetektől délnyugati irányban 682 kilométerre, a tengerszint alatt 10 kilométerrel volt.

Az indonéz katasztrófavédelmi hatóság a korábban elrendelt cunamiriadót Aceh, Észak-Szumátra, Bengkulu, Nyugat-Szumátra és Lampung tartományokban pár órán belül megszüntette.

Reggelre a rend és a nyugalom helyreállt a térségben, sérültről, áldozatról, jelentős anyagi kárról nem érkezett jelentés. A reggeli órákban az állami intézmények, iskolák, kereskedelmi és ipari egységek működése, valamint a közlekedés már zavartalan volt a térségben.

A jakartai konzuli hivatal telefonos elérhetőségei: 0062-21 520-3459 és 0062 811-825-5426.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.