Rés a pajzson

Hackereket keres a Pentagon

Feladatuk, hogy megpróbálják feltörni az amerikai védelmi tárca nyilvánosan elérhető honlapjait, rávilágítandó a biztonsági résekre, sebezhető pontokra.

2016.03.03 08:04MTI
freedigitalphotos.net/adam

A Pentagon tájékoztatása szerint ez az első alkalom, hogy a szövetségi kormány külsősöket kér fel ilyen feladatra. A vállalati szektorban bevett gyakorlat az úgynevezett etikus hackerek alkalmazása a biztonsági rendszerek tesztelésére.

Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a program részleteit nem hozták nyilvánosságra, s az sem ismert, pontosan milyen informatikai rendszereket szeretne a Pentagon ilyen módon tesztelni.

A "Hackeld meg a Pentagont" elnevezésű program a jövő hónapban indul. Ashton Carter védelmi miniszter elmondta: azt reméli, hogy a program javítja majd a minisztérium digitális védelmét, s végső soron a nemzetbiztonságot is.

A programot az úgynevezett Digitális Védelmi Szolgálat irányítja majd, melyet Carter múlt novemberben hozott létre. A Pentagon informatikai hálózatát naponta több millió támadás éri.Nevük mellőzését kérő tisztviselők elmondták, hogy a "Hackeld meg a Pentagont" csak olyan rendszereket érint majd, amelyek semmilyen érzékeny információt nem tartalmaznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.