Extrém sport

Lavinaomlásban meghalt egy német síelő

Vele együtt tizennyolcan vettek részt a manapság egyre nagyobb népszerűbb helikopteres síelésben. A sportolókat helikopter vitte fel a 2173 magas tűzhányó tetejére, ahonnan szűz hóban jöttek le, de ekkor lavina zúdult rájuk.

2016.02.27 09:40MTI

Meghalt egy német síelő szombaton egy kamcsatkai vulkánon történt lavinaomlásban. Orosz hírügynökségek szerint az eset a félsziget déli részén fekvő Viljucsinszkij vulkánon történt.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik illetékese azt mondta, hogy az áldozat extrém síelésnek hódolt. Vele együtt tizennyolcan vettek részt a manapság egyre nagyobb népszerűbb helikopteres síelésben. A sportolókat helikopter vitte fel a 2173 magas tűzhányó tetejére, ahonnan szűz hóban jöttek le, de ekkor lavina zúdult rájuk.

A negyvenéves német síelőt rögtön megtalálták a társai, de már nem tudtak rajta segíteni. Egy harminchét éves nőt is kiástak a hó alól,  ő ép bőrrel megúszta.

A síutat szervező kamcsatkai ügynökség szerint a lavinát az áldozat idézte elő azzal, hogy súlyosan megszegte a síelés biztonságára vonatkozó szabályokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.