Migránsválság

Tizenéves afgán menekült erőszakolt meg egy nőt Belgiumban

A fiú az előző héten részt vett egy kurzuson, ahol a migránsoknak próbálták elmagyarázni, miként kell bánni az európai kultúrákban a nőkkel.

2016.02.19 19:22MTI

Őrizetbe vettek egy tizenéves afgán menedékkérőt, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy nőt a helyi vöröskereszt meneni befogadó központjának pincéjében - erősítették meg pénteken a helyi hatóságok.

Az eset múlt szerdán történt, a nő annak a cégnek dolgozik, amely ételt szállít a létesítménynek. A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap honlapjának tudósítása szerint a támadó követte a nőt a pincébe, majd megerőszakolta. Előtte állítólag szóban is sértegette.A nő szexuális kényszerítés és nemi erőszak miatt tett feljelentést. A gyanúsított elismerte, hogy ő támadta meg a nőt.

A vöröskereszt szóvivője az üggyel kapcsolatban közölte, hogy az elmúlt 25 évben nem történt hasonló incidens a segélyszervezet által fenntartott belgiumi befogadó központokban.

"Két héttel ezelőtt tartottunk egy kurzust arról, hogyan kell helyesen bánni a nőkkel, és a fiú jelen volt rajta" - mondta flamand vöröskereszt szóvivője, An Luiten, hangsúlyozva: ez az első súlyos incidens náluk a migrációs válság kezdete óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.