Meredek

Hat oroszlán korzózott Nairobi utcáin

Órákon át kóborolt hat oroszlán a kenyai fővárosban, az állatok a Nairobival határos nemzeti park területéről sétáltak ki a metropolisz utcáira, riadalmat okozva a lakosság körében.

2016.02.19 19:10MTI

Járókelők hajnalban vették észre a nagymacskákat Nairobi egyik külvárosának kórházánál, majd később a Afrika egyik legnagyobb nyomornegyede, Kibera közelében.

Paul Udoto, a nemzeti parkszolgálat szóvivője Twitter-üzenetben figyelmeztette a helyieket.

"Az oroszlánok veszélyes vadállatok. Ne szálljanak szembe, ha találkoznak velük" - írta.

A nemzeti park vadőreinek egy csoportja "minden eshetőségre felkészülve" azonnal az állatok keresésére indult, hogy visszaszállítsa őket a parkba, ám később az oroszlánok maguk tértek vissza a rezervátumba.

A 117 négyzetkilométer területű Nairobi Nemzeti Park veszélyeztetett állatoknak, köztük orrszarvúknak, oroszlánoknak, leopárdoknak, gepárdoknak, hiénáknak, zsiráfoknak ad otthont.

A park a kenyai főváros központjától mintegy 10 kilométerre délre található.

Csupán egyetlen főútvonal választja el Nairobi sűrűn lakott negyedeitől, köztük a Kiberától.A szakemberek nem értik, hogyan juthattak ki az oroszlánok a területről, mivel elektromos kerítés választja el a fővárosi negyedeket a parktól, ahol mintegy 30 oroszlán él.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.