Merénylet

Valami hatalmasat robbant Ankarában

Óriás detonáció rázta meg a török fővárost. Az első jelentések szerint a török parlament közelében füstfelhő emelkedik az égbe.

2016.02.17 18:05ma.hu

A koraesti órákban egy óriási robbanás rázta meg a török fővárost, az ankarai parlament épületének közelében.

A helyi média jelentése szerint sok ember megsérült, és halálos áldozatok is vannak.

Twitter@Sinan Baykent

A török rendőrség szerint egy jármű okozta a robbanást - jelentette a Reuters.

A közösségi médiában folyamatosan jelennek meg a felhasználók helyszíni fotói, és a leírások szerint az irtózatos robbanást az egész városban hallani lehetett. A képeken látszik, hogy nagy füstfelhő emelkedik a belvárosi Eskisehir Avenue fölé.

Egyelőre hivatalos jelentés még nem látott napvilágot.

MTI: Robbanás Ankarában, sok a halott

Legalább öt ember meghalt és tíz megsebesült a török fővárosban szerda délután történt robbanásban, amelyet feltehetően gépkocsiba rejtett pokolgép okozott.

A CNN Türk tévécsatorna jelentése szerint a feltételezett merénylet egy katonákat szállító jármű közelében történt.

A detonáció a parlamenttől, kormányzati épületektől és a török hadsereg vezérkarának főhadiszállásától nem messze következett be. A bomba a magyar nagykövetségtől alig egy kilométerre robbant. - az M1 szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.