50 eurós bankjegyek "potyogtak" a fáról

Ezért hullott pénzeső egy németországi kempingben

Kiderült, miként potyoghattak 50 eurós bankjegyek egy fáról hét hónapja egy észak-németországi kempingben.

2016.02.17 14:43MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A 200 ezer euró (62 millió forintnyi) papírpénzt egy mirow-i kemping válófélben lévő tulajdonosa és üzemeltetője rejtette el 13 méter magasan, egy hatalmas fa lombjai közt egy műanyag csőben - közölte szerdán a mecklenburg-elő-pomerániai ügyészség.

A férfi visszakapta a hatóságok által lefoglalt vagyonnyi készpénzt, amelyet a felesége elől dugott el. Annak idején egész Németországot bejárta a hír, hogy ötveneurósok hullanak a kemping egyik fájáról.

Nem sokkal a rejtélyes pénzeső után leégett a kempingtulajdonos lakóháza is, és a hatóságok a férfit gyanúsítják szándékos tűzokozással. A gyújtogatás hátterében is a válás húzódhat meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.