Csúszópénz

Korrupció gyanújával őrizetbe vették a sepsiszentgyörgyi bíróság elnökét

A bírót azzal gyanúsítják, hogy 2015 augusztusában 10 ezer lej (700 ezer forint) csúszópénzt fogadott el azért, hogy megszüntesse két, minősített rablással vádolt személy előzetes letartóztatását

2016.02.17 10:05MTI

Korrupció gyanújával őrizetbe vették szerdán a sepsiszentgyörgyi bíróság elnökét, Elena Poiana bírót - közölte honlapján a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A közlemény szerint a bírót azzal gyanúsítják, hogy 2015 augusztusában - a Hargita megyei törvényszék bírójaként - 10 ezer lej (700 ezer forint) csúszópénzt fogadott el azért, hogy megszüntesse két, minősített rablással vádolt személy előzetes letartóztatását. A közlemény szerint a bíró ellenőrizte, hogy a letartóztatott személyek valóban képesek-e kifizetni a csúszópénzt, majd elrendelte, hogy bírósági felügyelet alatt, szabadlábon védekezzenek.

Elena Poianát 2016 január elsejétől nevezték ki a sepsiszentgyörgyi bíróság élére. A korrupcióellenes ügyészség a bíró előzetes letartóztatását kezdeményezte. Erről a gyulafehérvári táblabíróság dönt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.