Illegális bevándorlás

Horvátország fokozta a rendőri jelenlétet Szerbiával közös határán

Készenléti rendőröket is vezényeltek a helyszínre, hogy megakadályozzák az illegális határátlépéseket.

2016.02.16 16:55MTI

A horvát belügyminisztérium (MUP) keddi közleménye szerint Szlovénia értesítette Horvátországot az osztrák szigorításokról, amelyek szerint Ausztria a jövőben csak azokat a migránsokat fogadja be, akik háborús területről érkeznek a balkáni útvonalon.

A hétvége elejétől keddig a horvát hatóságok 200 migránst fogadtak vissza Szlovéniától, mert nem feleltek meg azoknak a feltételeknek, amelyek alapján továbbutazhattak volna Ausztriába.

A Közel-Keletről érkezett bevándorolókat különböző befogadóállomásokon helyezték el, majd visszatoloncolják őket Szerbiába - áll a közleményben.

Szlovénia a hétvégén szigorította meg a menekültek fogadásának feltételeit, miután Ausztria korlátozásokat jelentett be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.