Ausztrália

Melltartóbetétekbe rejtettek 900 millió dollárnyi kábítószert

A kábítószerfogás rekordnak számít Ausztráliában.

2016.02.15 08:31MTI

Az ausztrál rendőrség 900 millió amerikai dollár értékben foglalt le amfetamin folyadékot; ekkora mennyiségben eddig még nem foglaltak le ilyen szert, ilyen formában Ausztráliában - közölték a hatóságok hétfőn.

A múlt hónapban Sydneyben négy, hongkongi útlevéllel érkező embert vettek őrizetbe azért, mert a Kínából érkezett importárukban 720 liter kábítószert rejtettek el egyebek között melltartóbetétekben és egyéb termékekben.

A lefoglalt mennyiségű folyadékból 500 kilogramm kristályos metamfetamint, közismertebb nevén "ice"-t lehetett volna előállítani. A rendőrök két kilogramm már kikristályosított kábítószert is találtak a szállítmányban.

Michael Keenan igazságügyi miniszter elmondta, hogy a műveletben felhasználták az ausztrál szövetségi rendőrség és a kínai kábítószer-ellenes hatóság együttműködése réven gyűjtött információkat. A két testület tavaly novemberben hozott létre egy közös csoportot a hasonló bűnesetek feltárására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.