Illegális bevándorlás

A tavalyinál akár háromszor több bevándorló érkezhet az idén

Míg most naponta mintegy 1600-2000 ember érkezik Németországba, a jövőben ez a szám 6000-ra is emelkedhet.

2016.02.14 08:16MTI

Az ENSZ és az Európai Unió becslése szerint akár a tavalyinál háromszor több menedékkérő is érkezhet Európába az idén - mondta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szombat este az M1 aktuális csatorna műsorában.

A docens szerint ez azt jelenti, hogy míg most naponta mintegy 1600-2000 ember érkezik Németországba, a jövőben ez a szám 6000-ra is emelkedhet.

Kitért arra, hogy Németországban az idén márciusban regionális választások lesznek. Megjegyezte: ugyanakkor nem látszik az a politikai erő, amely kihívója lehet a most hatalmon lévő konzervatív-szociáldemokrata koalíciónak.

Bakondi: még több migráns érkezhet tavasszal

Semmi nem utal arra, hogy idén mérséklődne az illegális bevándorlók száma, sőt tavasszal valószínűleg még többen érkezhetnek Európába - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton, az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

A tanácsadó szerint aggodalomra ad okot, hogy a migrációs nyomás állandósulása mellett olyan ötletek is felmerültek az unióban, miszerint közvetlenül Törökországból vagy Szíriából hozzák a menedékkérőket.

"Egyik változatot sem támogatja a magyar kormány; az a meggyőződésünk, hogy az Európai Unió külső határait kell megőriznünk, és ott kell elvégeznünk azokat a külső ellenőrzéseket, amelyek a biztonságot garantálják" - hangsúlyozta.

Hozzátette: mindent meg kell tenni, hogy a menekültek hazatérhessenek, és otthonukban rendeződjön a helyzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.