Müncheni konferencia

Porosenko: Ukrajnában nincs polgárháború

"Moszkva az EU megosztására törekszik, és pártok, mozgalmak fejlődéséből kitűnik, hogy egy "új Európa" formálódik."

2016.02.13 14:01MTI

Ukrajnában nem polgárháború dúl, hanem háború, amely az orosz "agresszió" miatt kezdődött - hangsúlyozta Petro Porsenko ukrán államfő szombaton az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Petro Porosenko a fórum elnökök vitája című pódiumbeszélgetésén kifejtette, hogy Ukrajnából nem kiszakadtak területek, hanem orosz megszállás alá kerültek.

Úgy vélte, Moszkva az EU megosztására törekszik, és pártok, mozgalmak fejlődéséből kitűnik, hogy egy "új Európa" formálódik, a bezárkózás, idegenellenesség, vallási fundamentalizmus, intolerancia, homofóbia és az emberi jogok megvetésének Európája, amelynek vezetője Putyin orosz elnök.

A fórumot vita helyett az egyetértés jellemezte, Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke például úgy vélte, valóban jelentős hasonlóság mutatkozik számos európai párt és Vlagyimir Putyin orosz elnök pártjának nézetei között. Dalia Grybauskaite litván elnök kifejtette, hogy Oroszország "forró háborút" indított Ukrajnában. Andrzej Duda lengyel államfő hangsúlyozta, hogy Moszkva "aláássa" a hidegháború után kialakult európai rendet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.