Puskák, Molotow koktélok

Fegyveres támadás történt két török lap épülete ellen

Fegyveres támadás történt a kormánypárti Yeni Safak és Yeni Akit napilapok isztambuli szerkesztőségei ellen.

2016.02.11 10:09MTI

A Yeni Safak épülete a város Bayrampasa nevű kerületében található az európai oldalon. Itt öt maszkot viselő személy sörétes puskákkal tüzet nyitott a szerkesztőségre, valamint Molotov-koktélokat hajított a bejárathoz.

Amikor a biztonsági szolgálat észrevette a támadókat, azok elmenekültek. A Molotov-koktéloktól keletkezett tüzet a biztonságiak tűzoltó készülékekkel eloltották.

A helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók átvizsgálták a környéket. Az épület előtt egy táskában további Molotov-koktélokat és egy öngyújtót találtak.

Ezzel egy időben a Yeni Akit című napilap kücükcekmecei szerkesztősége ellen is hasonló támadást hajtottak végre. Ott az elkövetők az épület mögötti autóparkolóban lévő járműveket is megrongálták.

A rendőrség mindkét helyszínen széles körű biztonsági óvintézkedéseket vezetett be.

Áldozatokról nincs információ.

Törökországban korábban is volt már rá példa, hogy sajtóorgánum szerkesztősége ellen intéztek támadást. Tavaly szeptemberben a Hürriyet című ellenzéki napilap isztambuli és ankarai épületeit kővel dobálták meg tüntetők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.