Illegális bevándorlás

Migránsruhát terveztek - praktikus, és uniformizálja a vándorlókat

Az uniformizált öltözet a felismerhetőség és megkülönböztethetőség leghatékonyabb eszköze, mindazonáltal arctalanítja magát az embert.

2016.02.11 09:12ma.hu

Brit iparművész diákok egy speciális kabátot fejlesztettek migránsok számára. A 3:1-ben ruhadarab hálózsákká vagy akár sátorrá is alakítható, védelmet nyújtva így több személy számára is.

Kabátként használva számos funkcióval bír, dokumentumokat, telefon, személyes tárgyakat lehet benne rendkívül praktikusan tárolni. Speciális anyagból készült, amely újrahasznosítható, és tartós, továbbá vízálló. A parka tervezésekor ügyeltek a tömeg egyenletes eloszlatására is.

Alapesetben egy olyan viselhető ruhát akartak tervezni, ami tulajdonképpen nem más, mint egy hordható otthon.

Jelenleg a Kickstarteren keresnek hozzá tőkét. Mint elmondták, a dizájn nem a gazdagok kiváltsága, a dizájnnak az ilyen jellegű komoly problémákra is választ kell tudnia adni.

Screenshot

De érdemes belegondolni abba is, hogy az egyenruha a külvilág számára egyértelműen azonosítja a ruha viselőjét egy adott társadalmi csoporttal és egyértelműen elkülöníti más közösségektől. Az uniformizált öltözet a felismerhetőség és megkülönböztethetőség leghatékonyabb eszköze, mindazonáltal arctalanítja magát az embert. Nem véletlenül alkalmazzák a csatatereken, hiszen kiválóan elkülöníti az ellenséget a baráttól, ráadásul pszichológiailag jóval könnyebben meg lehet semmisíteni az arctalan ellenséget.

Students Design 3-In-1 Wearable Shelter For Refugees

This jacket turns into a tent that could be used to help fleeing Syrian refugees.

Közzétette: The Huffington Post - 2016. február 10.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.