Merényletek Párizsban

2016 végén nyílik újra a felújított Bataclan

A teljes körű felújítás után az év végén nyílik meg újra a tavalyi november 13-i párizsi merényletek egyik helyszíne, a Bataclan koncertterem, ahol a 130 áldozat közül kilencvenen vesztették életüket.

2016.02.10 19:28MTI
Facebook/Bataclan-Petr Stursa

"Szeretnénk ma megosztani önökkel egy fontos hírt: a Bataclan felújításáról döntöttünk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy 2016 vége előtt új produkcióknak biztosíthassunk helyszínt" - olvasható a szórakozóhely vezetőségének közleményeben.

A főrészvényes Lagardere csoport szerint ugyanakkor a felújítási munkálatok még nem kezdődtek meg.

December elején a Bataclan két igazgatója, Olivier Poubelle és Jules Frutos, akik harminc százalékos tulajdonosai is a klubnak, a Le Monde című napilapnak már megerősítették, hogy szeretnének 2016 végén újranyitni.

A Bataclan Párizs egyik legrégebbi és legismertebb könnyűzenei koncertterme, mintegy 1500 férőhellyel. Az 1864-ben emelt, műemlék jellegű épület eleinte Grand Café chinois - Théatre Bataclan néven működött, majd 1952-ben felújították. Nevét Offenbach Ba-ta-clan című operettjéről kapta.

A tavalyi párizsi merényletek estéjén három, testén robbanóövet viselő terrorista hatolt be az épületbe, ahol az Eagles Of Death Metal amerikai zenekar adott koncertet. A merénylők azonnal tüzelni kezdtek és kilencven embert megöltek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.