Amerikai elnökválasztás

Győzelmi beszéde szerint Trump ismét naggyá tenné Amerikát

Trump gratulált Bernie Sandersnek, aki a demokrata táborban nyerte meg a New Hampshire-i szavazást, de rögtön hozzátette, hogy "Sanders eladná, elajándékozná az országot".

2016.02.10 08:38MTI
FB Official

"Amerikát ismét naggyá tesszük" - jelentette ki kedd esti beszédében a New Hampshire-i előválasztást a republikánus oldalon megnyerő Donald Trump.

A manchesteri kampányközpontjában ismert szlogenjével emelvényre lépő New York-i milliárdos beszédét újra és újra megszakította az ünneplő hívek tapsa, és "Amerika, Amerika" skandálása.

Trump gratulált Bernie Sandersnek, aki a demokrata táborban nyerte meg a New Hampshire-i szavazást, de rögtön hozzátette, hogy "Sanders eladná, elajándékozná az országot".

Rövid beszédében azt fejtegette, hogy a politikusok Washingtonban jó kis megállapodásokat kötnek, többnyire saját hasznukra is, de ha ő lesz az Egyesült Államok elnöke, akkor a politikai alkuk hasznát az emberek látják majd. Elnöksége esetére a többi között Barack Obama elnök egészségbiztosítási reformjának eltörlését ígérte, s az amerikai katonai képességek fokozását.

"A világ megint tisztel majd bennünket, higgyenek nekem" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.