Amerikai elnökválasztás

Hillary Clinton további kemény küzdelmet ígér

A vereség ellenére éljenző híveinek tömege fogadta Clintont, amikor beszédet mondott New Hampshire-ben.

2016.02.10 07:44MTI

Hillary Clinton harcias beszédben bíztatta híveit, s a maga részéről további kemény küzdelmet ígért kedden, nem sokkal azután, hogy New Hampshire államban vereséget szenvedett demokrata vetélytársával szemben az idei amerikai elnökválasztási folyamat első előválasztásán.

Beszédében Clinton azt hangoztatta, hogy Bernie Sanders vermonti demokrata szenátor és az ő céljai egybeesnek, ő is a Wall Street befolyása ellen küzd.

A vereség ellenére éljenző híveinek tömege fogadta Clintont, amikor beszédet mondott New Hampshire-ben.

"Nem találnak nálamnál keményebben küzdő politikust, ugyanazt akarjuk, Bernie Sanders is, én is, hogy például a gyanús pénzek kikerüljenek a politikából és a kampányból, s hogy a Wall Streetnek ne legyen befolyása a politikára" - bíztatta híveit a volt amerikai külügyminiszter egy órával azután, hogy az első részeredmények nyomán elismerte vereségét.

Miután gratulált vetélytársának, elismételte eddigi kampányának fő elemeit: az úgynevezett tiszta energiáért folytatandó küzdelmet, a nők egyenrangúságának és egyenlő javadalmazásának szükségességét, valamint az azonos neműekhez vonzódók jogainak fontosságát.

"Én mindig az emberi jogokért, az egyenlő jogokért és lehetőségekért küzdöttem, ezért vagyok itt" - fogalmazott beszédében Clinton. További küzdelmet ígért, mondván: tudja, hogy még sok a tennivalója, elsősorban a fiatal választók körében. "Még mindig szeretem New Hampshire-t" - mondta Clinton.

Közben, az eredmények feldolgozásának előre haladtával, Clinton hátránya nem hogy csökkenne, hanem növekszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.