Nyolc méter vastagon betemetve

Hat nap után élve találtak meg egy katonát, akit elsodort egy lavina

Hat nap után élve találtak meg Kasmírban egy indiai katonát, akit lavina sodort el és temetett be nyolc méter vastagon.

2016.02.09 12:01MTI

A lavina tíz katonát sodort el múlt szerdán őrhelyükön, az India és Pakisztán által vitatott hovatartozású térségben 6000 méter magasan fekvő Sziacsen-gleccseren.

A hadsereg már halottnak vélte őket, így csodával határosnak tartják, hogy legalább egyet élve megtaláltak közülük. A túlélőt válságos állapotban szállították kórházba, ahol meglátogatta őt Narendra Modi indiai miniszterelnök.

A hadsereg a visszanyert halvány reménnyel folytatja a kutatást a többi eltűnt katona után.

A Karakorum-hegységben, Kasmír északi részén húzódó Sziacsen-gleccser környéke a világ legmagasabban fekvő csatatere.

India és Pakisztán több ezer katonát állomásoztat ott, nemritkán 6000 méternél is magasabban, olyan lavinaveszélyes területeken, ahol a hőmérséklet mínusz 60 Celsius-fokra is süllyedhet.

A fagy, a magassági betegség és a hegyekről lezúduló hó mindkét hadsereg katonái közül több áldozatot szedett már, mint a fegyveres összecsapások.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.