Sokan életveszélyben vannak

Vonatbaleset Bajorországban, többen meghaltak

Nagyjából 15-en életveszélyben vannak, a súlyos sérültek száma 45-re tehető.

2016.02.09 09:19MTI

Egymásba rohant két személyszállító vonat kedd reggel Bajorországban, a súlyos balesetben a tartományi belügyminiszter délelőtti közlése szerint nyolcan meghaltak.

Joachim Herrmann elmondta, hogy legkevesebb ötvenen megsérültek, többen súlyosan, és nem lehet kizárni, hogy a roncsok alatt további áldozatok vannak - jelentette a Bayerische Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati műsorszolgáltató társaság.

A BR szerint nagyjából 15-en életveszélyben vannak, a súlyos sérültek száma 45-re tehető, és további mintegy 90 ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A baleset a Holzkirchen-Rosenheim vasútvonalon történt, Bad Aiblingnál. A Meridian vasúttársaság szerelvényei egyelőre ismeretlen okból ütköztek össze frontálisan az egyvágányos vonalon. A BR és helyi hírportálok jelentései szerint az egyik vonat kisiklott, és több kocsija felborult. A mentés lassan halad, mert a Mangfall folyó mellett fekvő baleseti helyszín nehezen megközelíthető.

A vonatokon többnyire munkába tartó ingázók utazhattak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt valószínűleg nem voltak közöttük.

A felső-bajorországi rendőrség külön telefonvonalat létesített az áldozatok és sérültek hozzátartozóinak.

A Bad Aibling-i a legsúlyosabb vonatbaleset Bajorországban 1975. június 8. óta, amikor Warngaunál összeütközött két gyorsvonat. A katasztrófában 41 ember halt meg.

A bajorországi vonatbalesetről a müncheni főkonzulátuson lehet érdeklődni

Az esetleges magyar áldozatokról vagy sérültekről a müncheni magyar főkonzulátuson lehet érdeklődni, a megkereséseket rögzítik.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.