Szakértő

Észak-Korea erőt demonstrált a nemzetközi figyelem kizsarolása érdekében

Az újabb műhold felbocsátása erődemonstráció, amellyel az ENSZ és az Egyesült Államok figyelmét akarja "kizsarolni".

2016.02.08 21:56MTI

Csoma Mózes Gergő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Korea tanszékének vezetője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta, a vasárnapi események beleillenek az elmúlt húsz év történéseibe: Észak-Korea párhuzamosan folytatja nukleáris tevékenységét és a hordozó, ballisztikus rakéták fejlesztését. Hozzátette: egy műhold űrbe juttatásához ugyanaz a technológia kell, mint a ballisztikus rakétákhoz.

Elmondta még, hogy először 1998-ban lőttek fel ilyen rakétát, és a nemzetközi közösség már sok mindent nem tud tenni, mert jelenleg is sok büntető intézkedés van már érvényben az országgal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.