Terrorfenyegetettség

Európa retteg - pánik egy filmforgatás miatt

Londonban Jackie Chan alaposan ráijesztett az emberekre.

2016.02.07 16:45ma.hu
screenshot

Kisebbfajta pánik tört ki a közösségi médiában, amikor vasárnap reggel Londonban egy híd közepén felrobbant egy ikonikus piros színű busz.

A jelenet kisértetiesen emlékeztetett a 2005-ös londoni terrortámadásokra. Hatalmas robajjal tépte le a busz tetejét a detonáció, és egy tűzgolyó emelkedett a levegőbe.

A hatalmas robbanás valójában egy tökéletesen előkészített akciójelenet része volt, Londonban forgatják ugyanis Jackie Chan legújabb, The Foreigner című filmjét.

A hatóságok ugyan mindent megtettek, hogy informálisan is megfelelően előkészítsék a terepet, a médiában előzetesen megjelentetett figyelemfelhívások nem bizonyultak elégségesnek.

A Twitteren rengetegen posztolták a detonációról készített felvételeiket: " Bár elég messze voltam a Lambert hídtól, a robbanást jól láttam: a fekete füst eltakarta még a Big Bent is. Szörnyű látvány volt, összeszorult a gyomrom" - írta egy felhasználó.

A The Foreigner című filmet még ebben az évben bemutatják, a másik főszereplője Pierce Brosnan.

This is the moment a London bus was blown up for a stunt in a new film starring Jackie Chan and Pierce Brosnan. Read more at http://trib.al/piucqy7

Közzétette: Sky News - 2016. február 7.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.