Migráció

Macedónia "szuperkerítést" épít

A korábbi kerítéstől három méterre egy újabbat állítanak, a köztes szakaszt pedig kőzúzalékkal és homokkal töltik fel, a macedón határt magyar rendőrök is védik majd.

2016.02.07 11:40ma.hu

Dupla kerítés építésébe kezdtek a görög-macedón határon mintegy 27 kilométer hosszan - jelentette az M1 helyszíni tudósítója. Vasárnap reggel munkagépekkel hordták a kerítésoszlopokat, és megkezdték azok leverését is a határ macedón oldalán. A beszámoló szerint szerint a terv az, hogy a korábbi kerítéstől három méterre egy újabb kerítést húznak fel, a köztes szakaszt pedig kőzúzalékkal és homokkal töltik fel, és ezen járőröznek majd a rendőrök.

Az M1 információi szerint a macedón határ szigorított védelmében magyar, szerb, horvát, cseh, szlovák és lengyel rendőrök is részt vesznek. A dupla kerítésre azért van szükség, mert sok migráns próbálkozik átvágni a drótot és úgy átjutni Görögországból Macedóniába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.