Terrortámadás

Több mint tíz kiló robbanóanyag volt a testén - így száguldott a tömegbe az öngyilkos motoros

A támadásban egy autókonvoj három járműve és egy, a robbantáskor mellettük elhaladó riksa is teljesen kiégett.

2016.02.06 17:15MTI
hirdetés
Fotó: MTI/EPA/Dzsamal Tarakaj

A pakisztáni biztonsági erők autókonvojának hajtott motorbiciklijén és felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő szombaton Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában. A merényletben tízen meghaltak és legalább negyvenen megsebesültek.

Anvar-ul-Hakk Kakar, a beludzsisztáni kormány szóvivője azt mondta, a halálos áldozatok közül hatan a félkatonai határőrszervezet tagjai voltak. A támadásban az autókonvoj három járműve és egy, a robbantáskor mellettük elhaladó riksa is teljesen kiégett.

A hatóságok szerint a merénylő 10-15 kilogramm robbanóanyagot használt. A sebesülteket a helyi katonai és polgári kórházakba szállították, közülük néhányan válságos állapotban vannak.

Mamnún Huszain pakisztáni elnök és Navaz Sarif pakisztáni kormányfő elítélte a merényletet. A Geo TV nevű helyi televíziós csatorna úgy tudja, hogy a tálib felkelők vállalták a felelősséget a támadás elkövetéséért.

Az Afganisztánnal határos Beludzsisztán tartományban az ország biztonsági erői régóta heves harcot vívnak a pakisztáni tálibokkal és más militáns csoportokkal.

A merénylet idején Iszlámábádban az afgán békefolyamat újjáélesztésén munkálkodó "négyek" országcsoport újabb fordulót tartott, amelynek célja, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek a tálib felkelők és a kabuli kormány képviselői.

A januárban Pakisztánban és Afganisztánban megtartott előző két fordulót is merényletek sorozata kísérte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.