Lehetetlen lelet

Aranyrudat találtak - tulajdonosa nem jelentkezett érte

A félkilós aranyrúd egy alpesi tóban volt, amíg egy 16 éves tinédzser meg nem találta.

2016.02.06 17:05MTI
freedigitalphotos.net/adam - képünk csak illusztráció

Megtarthatja a megtaláló azt a félkilós aranyrudat, amelyre tavaly bukkant egy alpesi tóban Németországban, mert a hatóságok fél év alatt sem voltak képesek felkutatni a jogos tulajdonosát.

Egy 16 éves schleswig-holsteini lány tavaly augusztusban Bajorország délkeleti csücskében, a Königssee mellett vakációzott, amikor a parttól nem messze, a tó fenekén mintegy két méteres mélységben felfigyelt egy csillogó tárgyra.

Felszínre hozta és becsületes megtalálóként átadta a kincset a hatóságoknak, amelyek mindmáig képtelenek voltak kideríteni, miként került az aranyrúd a Berchtesgadenhez közeli tóba. Bár a tartományi bűnügyi rendőrségnek sikerült helyreállítania az aranytömbön található, erősen megrongálódott azonosítószámot, ez sem vezetett eredményre.

A berchtesgadeni rendőrség azt közölte csütörtökön, hogy mivel a megtalálás óta eltelt hat hónap - vagyis lejárt az ilyen esetekre előírt határidő -, a tinédzser megtarthatja a legalább 15 ezer eurót (4,5 millió forintot) érő aranyrudat.
A megtaláló nevét nem hozták nyilvánosságra Németországban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.