Tintahal-apokalipszis

Videóval: végítélet Chilében?

Elképesztő látvány tárult a helyi lakosság szeme elé a chilei partok közelében fekvő Santa Maria szigeten.

2016.02.06 19:30ma.hu
Anne Margaret Eley / Facebook

Talán sokan ismerik a népszerű horror szerző, H. P. Lovecraft főszörnyét a csápos arcú istent Cthulhut, aki a tenger mélyén alussza örök álmát és közben lidércnyomásokat küld a mit sem sejtő emberekre. Lovecraft sötét történeteiben rengeteg baljóslatú esemény előzi meg a közelgő világvégét és most valami ilyesmi történt még a múlt hónapban Dél-Amerikában is, ahol közel tízezer halott tintahalat mosott partra az óceán.

Azt még nem tudni, vajon mi okozta a Santa Maria sziget tengerpartját elborító lábasfejűek tömeges elhalálozását, egyesek a vízhőmérséklet drasztikus növekedésére, míg mások szennyezésre és mérgezésre gyanakodnak.

Bármi legyen is az ok, a rengeteg döglött állat iszonyú bűzt áraszt és komolyan veszélyezteti a lakosság egészségét. A chilei kormány nehéz munkagépeket küldött a helyszínre, hogy megtisztítsák a tengerpartot, ahol egyébként már korábban is előfordult hasonló eset, de nem ilyen végítélet-szerű mértékben. A dolog szépséghibája, hogy a markolók és kotrógépek csak napokkal azután jelentek meg a helyszínen, hogy a döglött állatok ellepték a partot, amiért a helyiek komoly kritikával illették az ország vezetését.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.