Emlékmás

Adománygyűjtés a Johnny Cash megaszoborért Folsomnál

Hatalmas szobrot állítanak Johnny Cash emlékének a Folsom börtönnél Kalifornia államban. Illetve csak akkor, ha elég pénzt sikerül összegyűjteni.

2016.02.06 17:30ma.hu

Az emlékmás körülbelül 15 méter magas lenne. A szoborban kőből készült lángokat is terveztek, utalva Cash nagy slágerére, a Ring of Fire-re. Összesen nyolc szobrot állítanának fel, amik együtt alkotnák meg a Johnny Cash Trail turista utat, tudósított a TMZ.

Stereo

Cash 1968-ban kétszer is volt a Folsom börtönben, ebből készült az At Folsom Prison live album, többek között az 1955-ös Folsom Prison Blues slágerrel. Az ihletet a slágerhez az életének korábbi fejleményei adták. A hadseregben töltött idő alatt látta Cash és az egysége az Inside Folsom Prison című filmet és innen jött az ötlet a börtönéletről szóló dalhoz. A Folsom Prison Blues című szám annyira népszerű volt a rabok körében, hogy Cash rengeteg levelet kapott azzal a kéréssel, hogy lépjen fel és élőben is adja elő nekik. Ez végül kétszer is megtörtént. Cash 2003-ban hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.