Egyházak

Történelmi pillanat: Kubában találkozik a pápa és az orosz pátriárka

Február 12-én közös nyilatkozatot írnak alá a Vatikán és az orosz ortodox egyház kapcsolatának jövőjéről. Egy évezrede nem közeledett egymáshoz a keleti és nyugati kereszténység.

2016.02.05 13:04MTI

Ferenc pápa és Kirill orosz pátriárka február 12-én Kubában találkozik, és közös nyilatkozatot ír alá a katolikus és az orosz ortodox egyház kapcsolatának jövőjéről - jelentette be pénteken Federicio Lombardi, a Vatikán szóvivője. A találkozó tényét Moszkvában is megerősítették.

Ez lesz a katolikus és az orosz ortodox egyház vezetőjének első találkozója azt követően, hogy 1054-ben szakadás következett be a nyugati és a keleti kereszténység között.

A pápa a február 12. és 18. közötti mexikói látogatása előtt, a havannai repülőtéren találkozik majd az orosz egyházfővel. A nyilatkozatot ott fogják aláírni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.