A B-terv sem volt elég jó

Elmaradt a szerencsehozó pulykadobás Spanyolországban

A XIX. századra visszanyúló andalúz népszokást, amely egész évre szerencséssé teszi azt, aki elkapja a pulykát, régóta próbálják megakadályozni állatvédők.

2016.02.04 19:56MTI

Elmaradt a szerencsehozó pulykadobás Spanyolországban, mivel az egyház bezáratta a bejáratát annak a templomtoronynak, ahonnan a hagyomány szerint az állatot ledobják az ünneplő tömegbe Cazalilla településen - adta hírül a La Vanguardia című napilap csütörtökön.

A XIX. századra visszanyúló andalúz népszokást, amely egész évre szerencséssé teszi azt, aki elkapja a pulykát, régóta próbálják megakadályozni állatvédők.

A jaéni bíróság két nappal ezelőtt elutasította azt a keresetet, amellyel a Pacma nevű szervezet akarta elérni az esemény betiltását.

A bíró szerint a pulykadobálás nem állatkínzás, mivel a szárnyasok még soha sem sérültek meg, viszont ez a hagyomány fontos része a település kulturális és történelmi örökségének.

Ennek ellenére idén mégis megtört a hagyomány, a napilap úgy tudja, hogy a jaéni püspökség záratta be a bejáratot.

A szervezők előálltak egy B-tervvel: nem a magasból dobtak le egy pulykát, hanem a földön engedtek el kettőt, és a helyiek, némi üldözés után elkaphatták őket.

Az eseményt 15-20 állatvédő akarta megzavarni, de a csendőrség nem engedte őket a templomtér közelébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.