Terrorgyanú

Órákra lebénult a madridi reptér egy ijesztő üzenet miatt

Általános riasztást rendeltek el csütörtökön néhány órára a spanyol főváros Adolfo Suárez Madrid-Barajas repülőterén.

2016.02.04 14:37MTI

Bombafenyegetés miatt általános riasztást rendeltek el csütörtökön néhány órára a spanyol főváros Adolfo Suárez Madrid-Barajas repülőterén - közölte a légikikötő üzemeltetéséért felelős AENA vállalat kora délután. A gép átvizsgálását követően kiderült: hamis volt a fenyegetés.

A tájékoztatás szerint a Saud Airlines SVA226-as Madrid-Rijád útvonalon közlekedő járatának kapitánya még a felszállás előtt jelezte, hogy bombafenyegetést kaptak.

Az utasokat azonnal leszállították, a repülőgépet pedig a szabályoknak megfelelően elkülönítették, és a szakemberek megkezdték az átvizsgálását.

Ezután az általános riasztás szintjét csökkentették, és a repülőtér 4-es termináljának területére korlátozták, amíg a szakértők befejezték a munkát.

Jorge Fernández Díaz belügyminiszter újságíróknak nyilatkozva elmondta: összesen 97 utast és 15 fős legénységet evakuáltak a gép fedélzetéről. Egy kézzel írt papírt találtak arról, hogy bomba lehet a repülőn, a kapitány ezután tájékoztatta a légi irányítást, és döntött úgy, hogy nem száll fel.

A szakemberek órákon keresztül vizsgálták a gépet, de nem találtak robbanószerkezetet. Az utasoktól és a személyzettől is ujjlenyomatot vettek, hogy megtalálják a tettest - közölte a spanyol belügyminisztérium, miután bebizonyosodott, hogy hamis volt a fenyegetés.

A tárca közleménye szerint az angolul írt fenyegető üzenet így szólt: "11:30 bomba". A papírt egy desszertes késre szúrva találta meg a legénység egyik tagja a szaúdi gép imádkozásra kialakított részében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.