2,3 milliárd euró szíriának

Mélyen a németek zsebébe nyúlt Merkel

2,3 milliárd eurót ajánlott fel a szíriai polgárháborús menekültek megsegítésére a német kancellár.

2016.02.04 11:55MTI

Megkezdődött csütörtök délelőtt Londonban a szíriai humanitárius válság enyhítésére összehívott nemzetközi konferencia, amelynek célja, hogy milliárdos nagyságrendű segélyt gyűjtsön össze a polgárháború sújtotta közel-keleti ország rászorulóinak.

A brit, a német, a kuvaiti és a norvég kormány, valamint az ENSZ közös szervezésében megrendezett értekezleten hetvennél több ország küldöttei vesznek részt, Magyarországot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli.

A konferencia vendége Angela Merkel német kancellár is, aki bejelentette, hogy hazája a következő három évben 2,3 milliárd eurót (713 milliárd forintot) fizet a nemzetközi segélyszervezeteknek a szíriai polgárháborús menekültek megsegítésére.

Előzőleg a brit kormány azt közölte, hogy megkétszerezi a szíriai válságtól szenvedő térség segélyezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.