Iszlám Állam

Belga állampolgár a legújabb fenyegető videóterrorista

A belga hatóságok által jól ismert antwerpeni fiatalembert azonosítottak az Iszlám Állam terrorszervezet legújabb nyilvánosságra került fenyegető videóüzenetében.

2016.02.03 19:05MTI
Twitter@peternanninga

A videóban holland nyelven megszólaló dzsihadista harcos ismert a szövetségi ügyészség előtt, amely azonban nem árulta el a belga állampolgárságú férfi személyazonosságát.

A 12 perces üzenetben erős antwerpeni kiejtéssel beszélő 28 éves fiatalember kijelentette: "ha nem hagytok békén minket, soha többé nem alszotok békében."

Az Abu Shahid al-Belgiki néven emlegetett, katonaruhába öltözött férfi később arról beszélt, hogy a saría (iszlám jog) szabadságában élnek a világ minden tájáról összegyűlt harcosok, akik között nincs a nyugati világban tapasztalt rasszizmus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.