Illegális bevándorlás

Macedónia újra beengedi a menekülteket

Feloldották a Görögországból érkező menekültek Macedóniába történő belépésének korlátozását ez utóbbi állam hatóságai kedden, miután véget ért a forgalmat akadályozó macedóniai taxisok ötnapos tüntetése a görög-macedón határon.

2016.02.03 16:17MTI

A taxisok azért tüntettek, hogy a hatóságok engedélyezzék nekik az országon átutazó menedékkérők szállítását Szerbiába, abban az esetben is, ha éppen van elég hely a szomszédos országba tartó vonatokon és buszokon.

A taxisok eltorlaszolták azt a vasútvonalat, amelyen a menedékkérők továbbutaztak északi irányba. A fuvarozók tüntetései miatt a macedón hatóságok csak korlátozott számban engedték be az országba a menekülteket. Az egyelőre nem világos, hogy a macedón hatóságok engedtek-e a taxisok követeléseinek.

A macedón állami vasutak egyik tisztviselője közölte, szerda reggel óta újra járnak a vonatok az említett vonalon.

Csak bizonyos menekültek léphetnek be továbbra is

November közepe óta Macedónia mellett Szerbia és Horvátország is csak azokat engedi be területére, akik háborús övezetből, azaz Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkeztek, így azok a migránsok, akik nem tudják bizonyítani, hogy ezekből az országokból származnak, nem léphetnek át a nyugat-balkáni migránsútvonalon fekvő következő országba.

Az idén már 55 ezer menedékkérő utazott át Macedónia területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.