Illegális bevándorlás

Egyre több bevándorló próbál Belgiumból átjutni Angliába

Az év eleje óta 890 bevándorlót tartóztattak le a hatóságok a belga tengerparti régióban, ami egyharmados növekedést jelent az egy hónappal korábbi adatokhoz képest.

2016.02.02 16:11MTI

A bevándorlók újabban a belga kikötőkből remélnek átjutni Angliába - mondta el újságíróknak Carl Decaluwé, a nyugat-flandriai régió kormányzója kedden.

Carl Decaluwé arról tájékoztatott, hogy amíg decemberben még csak 598-an érkeztek a tengerparti területekre, addig január folyamán már 890 embert fogtak el a hatóságok - közülük 453-at Zeebrugge-ben, Belgium legnagyobb kikötőjében - akik hajókon próbáltak átjutni Angliába.

Febrruár első napjának éjjelén a rendőrség 38 embert állított elő a tengerparti régióban - tette hozzá a kormányzó, aki arra kérte a lakosságot, hogy ne segítsék a bevándorlókat, élelmiszert se adjanak nekik, mert ezzel hátráltatják a hatóságok munkáját.

A kormányzó, valamint a partvidék tíz polgármestere január közepén sürgős anyagi segítséget kért Jan Jambon belügyminisztertől az illegális bevándorlók regisztrálásának és elhelyezésének költségeire.

A helyi hatóságok az anyagi támogatás mellett 40 rendfenntartót, mobil regisztrációs központokat és a belga idegenrendészeti hivatal nyugat-flandriai tisztségviselőjének kinevezését kérték a kormánytól.

Jan Jambon belügyminiszter a Nyugat-Flandriában kialakuló helyzetr vonatkozóan kijelentette: nem engedi, hogy Zeebrugge-ben és környékén a calais-ihoz hasonló sátortáborok jöjjenek létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.