Illegális bevándorlás

Önként hazatérő menekülteket szállító repülőgép indult Bagdadba Belgiumból

Leginkább azok a bevándorlók utaztak haza, akik nem találták meg számításaikat Belgiumban, vagy menekültkérelmüket elutasították a hatóságok.

2016.02.01 15:38MTI

Elindult Bagdadba az önként hazatérő iraki menekülteket szállító első repülőgép a brüsszeli Zaventem repülőtérről - írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap Theo Francken belga menekültügyi és migrációs államtitkár szóvivőjének bejelentését követően hétfőn.

Az első alkalommal közvetlenül Bagdadba indított repülőgépen néhány száz iraki állampolgár kapott helyet, olyanok, akik önként vállalták, hogy visszatérnek hazájukba. Leginkább azok a bevándorlók utaztak haza, akik nem találták meg számításaikat Belgiumban, vagy menekültkérelmüket elutasították a hatóságok - mondta Katrien Jansseune, az államtitkár szóvivője.

A szervezett hazatérést irányító Nemzetközi Migrációs Szervezet (OIM) munkatársai Bagdadban várják a visszatérőket, akiknek segítséget nyújtanak a visszaintegrálódásban, lakhatást biztosítanak számukra, és munkalehetőséget kínálnak nekik - közölte Géraldine d'Hoop, a szervezet belga munkatársa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.